İnce Telli Sönük Görünen Saçlar İçin Öneriler

Oldukça hassas bir saç tipi olan ince telli saçlar, ısıl işlemler, sıcak su, yanlış tarak kullanımı dış etkenler sebebiyle kırılabilir. İnce telli saçlara sahip olan kişilerin en çok yaşadıkları sorunlardan biri olan sönük görünüm için ipuçlarımızı çok seveceksiniz.

İnce telli saçlar, çok hassas bir yapıda oldukları için tarama esnasında bile kırılabilir ve koparak dökülebilir. Saç tarama işlemi sırasında oldukça nazik davranılmalı ve genellikle yumuşak yapıdaki tarama fırçalarını tercih edilmelidir.

Teezer tipi fırçalar ince telli saçlar için çok uygundur. Özellikle plastik olan teezer taraklar, saçlarınızın daha dolgun görünmesine de yardımcı olurken, tarama işlemi sırasında saçlarınıza hareket kazandırır.

Tangle Teezer saç şekillendiri taraklara göz atmak için tıklayabilirsin.

Saçlarınızı taradıktan sonra kurutma işlemini başınızı aşağı ve öne doğru eğerek yapabilirsiniz. Bu işlemle saçlarınız daha gür ve dolgun görünecektir.

İnce telli saçlar için özel olarak üretilen şampuan ve saç kremlerini tercih etmelisiniz.

Saçınıza kurutma veya fön işlemi uygulamadan önce havluya sararak iyice kurumasını beklemelisiniz.

Saç kremi uygularken az miktarda uygulamalısınız, saçlarınızın köklerine krem temas etmesini engelleyebilirsiniz. 

Saçlarınızı maşa, düzleştirici, fön gibi işlemlerden uzak tutmaya özen göstermelisiniz. İnce telli saçlar özellikle yüksek ısıya maruz kaldıklarında yanarak kopabilir ve ciddi derecede yıpranabilir. Bu tür işlemleri yaparken en düşük ısıları seçerek işlem yapmalı, işlem sayısını azaltmalısınız. 

Herhangi bir ürün kullanımı da saç telinizi kalınlaştırmaz. Doğru saç bakımları ve doğru ürün kullanımıyla saçlarınız daha dolgun gözükebilir.

Tercih Edebileceğin Bakım Serisi: İnce telli saçlara doğanın dolgunlaştırıcı etkisi Aveda Pure Abundance

Ağırlaştırmadan hacim katan doğal güçlendirici akasya sakızı ve kaolin kili ile formüle edilmiştir.

Saça hacim verirken ince telli saçlara dolgun bir hava katar.

Kaolin kili ve akasya ağacı gibi doğal bileşenler ile saç telini güçlendirir.

Aveda Pure Abundance Style Prep Spreyi:

Mısırdan elde edilen polimerler ile ince telli saçlara tüm gün süren dolgunluk verir. Saçınızı yıkamadığınız günlerde de saçı ağırlaştırmadan canlandırır. Silikon içermez.

Seriyi keşfetmek için tıklayın.

İletişime Geç
Merhabalar,

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?